Hlavní obsah

Petr Hulinský se opět stal předsedou pražské ČSSD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Předsedou pražského krajského výkonného výboru ČSSD se stal opět jeho dosavadní šéf a stínový ministr obrany této strany Petr Hulinský. Do funkce ho zvolili jeho spolustraníci na sobotní krajské konferenci pražské ČSSD. Zároveň ho zvolili za Prahu do předsednictva strany.

Článek

Účastníci konference v sobotu ještě zvolili sedm místopředsedů. Vybrali  také své kandidáty na předsedu a místopředsedy strany, které zvolí březnový sjezd ČSSD.

Podle Hulinského lze očekávat, že pražská organizace navrhne na předsedu strany jejího dosavadního šéfa Jiřího Paroubka. O funkci místopředsedy se ucházel pouze Hulinský. Krátce po svém vítězství řekl Hulínský Právu: "Mým cílem je vítezství ČSSD v Praze." Získal 83,7 procent hlasů.

Post prvních místopředsedů obhájili Karel Březina, Daniel Hodek, Karel Klíma a Miroslav Svoboda. Poprvé se na tento post dostali Radmila Kleslová, Gabriela Kalábková a Miroslav Poche.

ČSSD chce ve volbách do europarlamentu 30 %

Na krajské konferenci se také projednávaly cíle celé strany. Předseda sociálních demokratů Jiří Paroubek oznámil, že ČSSD chce ve volbách do europarlamentu, jež se uskuteční zřejmě 5. a 6. června, dosáhnout 30 procent hlasů. Lídrem kandidátky je ekonom Jiří Havel.

Před pěti lety volby do EP vyhrála ODS s devíti europoslanci, druhá byla KSČM s šesti a třetí SNK ED se třemi evropskými poslanci. O zbývajících šest křesel se rovným dílem podělily KDU-ČSL, ČSSD a hnutí Nezávislí.

Reklama

Výběr článků

Načítám