Hlavní obsah

Pět etap otevírání provozoven: nejdříve po týdnu, pak po dvou, až do června

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Většina omezení v souvislosti s koronavirem by měla skončit 8. června. Uvolňovat se budou ale postupně, a to v pěti fázích. Příští týden budou zprovozněny trhy nebo autobazary. Mezi posledními otevřou nákupní centra a vnitřní prostory kaváren a hospod. V úterý o tom rozhodla vláda.

Záznam: Tk po jednání vládyVideo: ČTK

 
Článek

„Od 20. dubna budou zprovozněna všechny řemesla a provozovny na ně navazující, farmářské trhy, autobazary a autosalony a tréninkové aktivity profesionálních trenérů,“ uvedl ministr obchodu a průmyslu Karel Havlíček (za ANO). Povoleny budou také svatby do 10 lidí.

Foto: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Harmonogram uvolnění podnikatelských a dalších činností

Od 27. dubna se začnu otevírat provozovny do 200 metrů čtverečních. „Nesmí být ale v nákupních centrech větších než 5000 metrů,“ upřesnil Havlíček.

Vláda povolila farmářské trhy

Domácí

O dva týdny později, tedy 12. května, budou smět otevřít i provozovny do 1 000 metrů čtverečních, posilovny nebo fitness centra. „Zájemci však nebudou smět využívat sprchy a šatny,” dodal Havlíček.

V pondělí 25. května se otevřou letní zahrádky, kadeřnictví, solária, muzea, galerie a zoologické zahrady.

Jako poslední se otevřou 8. června všechny provozovny v nákupních centrech, vnitřní prostory kavárny a restaurací. Otevřené budou také hotely.

Harmonogram pro otevírání provozoven vychází z toho, že koronavirus bude pod kontrolou, řekl Havlíček. Nevyloučil změny podle epidemiologické situace.

Reklama

Výběr článků

Načítám