Hlavní obsah

Patočka si chce na postup policie při prohlídkách stěžovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Šéfredaktor Literárních novin Jakub Patočka v pátek v noci řekl, že si bude stěžovat na policii kvůli domovním prohlídkám. Podle něj policisté prohledali všechna místa, kde se pohyboval. Pátrají po zmizelé třináctileté Anně. Její opatrovnická rodina se s Patočkou přátelí.

Článek

Při prohlídce svého bytu Patočka na místě nebyl a policisté se tam dostali s povolením a za přítomnosti souseda. Byt zapečetili a odnesli několik pytlů se zabavenými věcmi.

"Tento vážný zásah do soukromí osob v mém okolí považuji za skandálně nepřiměřený," řekl Patočka a dodal, že si na postup policie bude stěžovat. Policisté prohlédli v noci ze čtvrtka na pátek a v pátek několik bytů, podle některých informací až 16.

Anna zmizela v noci na sobotu z centra Klokánek poté, co její pečovatelku Kláru Mauerovou zatkli policisté za údajné týrání sedmiletého syna Ondřeje.

Do akce jsou podle policejní mluvčí nasazeny stovky policistů. Policie ve čtvrtek vytvořila speciální tým, podle některých médií jsou jeho členy i lidé z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.

Policie také zkoumá, zda Anna, která žila až do března bez identity, není Karolína Planá, která zmizela asi před 10 lety v Krnově. Její otec sedí ve vězení za její vraždu.

Na případ je stále uvaleno informační embargo. K vypátrání dívky chce policie využít veškerých možností a prostředků. "V tuto chvíli však přijatá opatření ani zjištěné skutečnosti z taktických důvodů nebudeme konkretizovat," uvedla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám