Hlavní obsah

Paroubek vyrukoval na Kocába, který kandiduje za zelené do Senátu

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Šéf soc. dem. Jiří Paroubek vyrukoval proti Michaelu Kocábovi, který kandiduje za zelené do Senátu v Praze 1. Zaútočil na něj v aktuálním čísle informačního bulletinu ČSSD. Kocába se naopak zastal místopředseda soc. dem. poslanců David Rath.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda ČSSD Jiří Paroubek

Článek

„Jako tajný trumf předsedy Bursíka před podzimními volbami se na scéně vynořil ze zapomnění M. Kocáb. Tento muž, jehož zásluhy v době sametové revoluce jsou nepřehlédnutelné, se před více než deseti lety nechvalně zapsal do povědomí české veřejnosti negativními dopady svých podnikatelských aktivit v investičním fondu Trend. Jeho demagogie a sprostota zaměřená vůči ČSSD překonává i obvyklé hlouposti činitelů ODS.“

Opačný názor než Paroubek má Rath, který by Kocába navrhl soc. demokratům k podpoře ve druhém kole voleb v případě, že by vypadla kandidátka ČSSD, lékařka Blanka Haindlová.

Podle Ratha se Kocáb asi Trendem chlubit nebude. „Ale pokud vím, on se ničeho trestného v dané věci nedopustil,“ řekl v pondělí Právu. Rozdílné postoje s Paroubkem si prý už vysvětlil. „Dá se říct, že oba setrváváme na svých stanoviscích,“ shrnul Rath.

Podle něj by se možná podpora kandidátovi zelených Kocábovi dobře doplňovala s podporou Strany zelených senátnímu kandidátovi ČSSD Jiřímu Dienstbierovi na Kladensku.

Kocáb soc. dem. kritizoval za to, že si do Lidového domu pozvali ruského generála v den podpisu česko-americké smlouvy o radaru.

Výběr článků

Načítám