Hlavní obsah

Paroubek: nepřijetí reformy nemusí vést k předčasným volbám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Šéf opoziční ČSSD Jiří Paroubek soudí, že pokud parlamentem neprojde návrh reformy veřejných financí, který připravila vláda Mirka Topolánka, nemusí to znamenat předčasné volby. Kabinet chce s tímto zákonem spojit svou existenci.

Článek

"Pokud padne jeho (Topolánkova)  vláda, nastoupí vláda jiná," řekl Paroubek.

Koalice chce ale s reformou spojit i hlasování o své buducnosti. "Pokud neprojdou reformy, bude spojen s přijetím těchto zákonů druhý zákon, se kterým vláda spojí svou budoucnost, a pak se směřuje k předčasným volbám," uvedl v pondělí v debatě v České televizi s Paroubkem vicepremiér Jiří Čunek (KDU-ČSL).

"Pan Topolánek si ještě myslí, že kdyby se předčasné volby uskutečnily někdy na podzim, tak že má šanci, aby je ODS ještě vyhrála," uvedl Paroubek.

Kabinet bude k prosazení reformy potřebovat podporu všech svých poslanců a navíc ještě přesvědčit alepoň jednoho poslance nekoaličního. V týdnu už ale dali někteří koaliční zákonodárci najevo, že s návrhem reformy mají problém. Změny v ní bude požadovat například bývalý ministr financí Vlastimil Tlustý. [celá zpráva] Výhrady mají i někteří poslanci KDU-ČSL.

Premiér Topolánek v úterním vydání časopisu Týden řekl, že si myslí, že Tlustého přesvědčí, aby reformu podpořil. Dá mu prý nabídku, kterou neodmítne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám