Hlavní obsah

Paroubek: Jde o politický gangsterismus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vedení soc. dem. se v úterý opět ostře ohradilo proti tvrzením šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Jana Kubiceho. Podle premiéra a předsedy ČSSD Jiřího Paroubka se ODS snaží za pomoci některých policistů zvrátit výsledek voleb. Podle Paroubka se občanští demokraté snaží používat pučistické praktiky.

Článek

Paroubek vyzval občany k obraně demokracie před snahami ODS. "Je to politický gangsterismus, zákeřnost, zbabělost, sarajevský syndrom, podraz," uvedl premiér na mimořádné tiskové konferenci.

"Nenechte se zmást tím, že zloděj křičí chyťte zloděje. To se jen představitelé strany, která přinesla do našich dějin tunelování, zoufale snaží opět dostat k Vašim úsporám, Vašim daním, k Vašim zdravotním i důchodovým fondům! Fackami a lží chtějí vyděsit a zmást lidi v naší zemi," apeloval na voliče Paroubek.

Znovu odmítl informace, že on, ministr vnitra František Bublan či další politici ČSSD bránili vyšetřování některých závažných kriminálních kauz, jak tvrdí Kubice. "Část policistů se snaží ovlivnit volby pomocí 'estébáckých' metod," soudí Paroubek, podle něhož by ODS po případném volebním úspěchu nastoupila cestu k policejnímu státu.

Ministr Bublan zdůraznil, že kriminalisté mají diskreditující údaje na celé politické spektrum, nyní podle něj účelově vytáhli materiály poškozující ČSSD.

Kubice v materiálu pro sněmovní branně-bezpečností výbor uvedl, že organizovaný zločin už prorostl do státní správy a že někteří politici se snaží zmařit vyšetřování některých případů, zvláště zmínil kauzu biolíh a vraždu podnikatele Františka Mrázka. [celá zpráva]

Klaus je vážně znepokojen

Prezident Václav Klaus dal v úterý dopoledne najevo své znepokojení kvůli informacím šéfa ÚOOZ Kubiceho. Klaus uvedl, že trvá na tom, aby všechna podezření byla vyšetřena rychle, nestranně a bez jakýchkoli politických tlaků.

Klaus ale řekl, že nechce zasahovat do volební kampaně, požádá premiéra Paroubka, aby mu po volbách podal vysvětlení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám