Hlavní obsah

ON-LINE: Ruský prezident Medvěděv je v Praze

Aktualizováno

Do Prahy ve středu večer přiletěl ruský prezident Dmitrij Medvěděv, jeho návštěva předchází čtvrtečnímu historickému setkání s hlavou USA Barackem Obamou, při němž má být podepsána nová smlouva mezi oběma mocnostmi o nešíření jaderných zbraní. Novinky sledují průběh návštěvy v on-line reportáži.

Klaus uvítal ruského prezidenta Medvěděva na HraděVideo: ČTK

 
Článek

23:30 - Medveděv dorazil do hotelu Four Seasons, kde má přenocovat.

23:05 - Prezident Klaus provedl Medvěděva katedrálou sv. Víta, uvedla ČT.

21:39 - Medvědev pravděpodobně nestráví noc v hotelu Four Seasons, jak bylo plánováno, nýbrž ve velvyslanecké rezidenci v Dejvicích, uvedla ČT.

21:11 - Hlavním tématem bilaterálního jednání by měl být rozvoj vztahů České republiky s Ruskem, ale i spolupráce Moskvy s Evropskou unií nebo NATO. Státníci se pak odeberou k večeři na počest Medvěděva. Nocleh má hlava Ruské federace zajištěný v luxusním hotelu Four Seasons v centru Prahy.

20:58 - Medvěděv a Klaus zahájili soukromý rozhovor, český prezident hovoří rusky.

20:55 - Šéf Kremlu vyjádřil přesvědčení, že vzájemný obchod obou zemí se v blízké budoucnosti dočká opětovného oživení.

20:52 - Ruský prezident poděkoval za vyjádření soustrasti a podpory v souvislosti s moskevskými teroristickými útoky.

20:51 - Medvěděv poděkoval za návrh podepsat rusko-americkou odzbrojovací smlouvu v Praze. Dohodu označil za důležitou a významnou a bude na ní podle něj záviset vývoj bezpečnostní situace na celém světě.

20:50 - Rozhovor obou prezidentů se podle Klause bude týkat i hospodářských vztahů obou zemí. Klaus upozornil, že vzájemný obchod v loňském roce klesl o 60 procent.

20:47 - Klaus vyjádřil Medvěděvovi jménem České republiky soustrast k událostem v moskevském metru, kde dvě sebevražedné atentátnice zabily na čtyři desítky lidí.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Ruského prezidenta Dmitrije Medvěděva na Pražském hradě přivítal jeho český protějšek Václav Klaus.

20:45 - Ruský prezident Medvěděv a jeho český protějšek Václav Klaus předstoupili před novináře na brífinku před jejich schůzkou.

20:28 - Slavnostní večeře s Medvěděvem se za českou stranu zúčastní prezident Václav Klaus, premiér Jan Fischer, ministr zahraničí Jan Kohout, ministr vnitra Martin Pecina, náměstek ministra průmyslu a obchodu pro zahraničí vztahy Milan Hovorka a kancléř Jiří Weigl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Dmitrij Medvěděv nastupuje do přistaveného vozu

20:24 -  Kolona automobilů s Medvěděvem po bleskovém přivítání na Ruzyni vyrazila na Hrad. Medvěděva veze upravený Mercedes Pullman přezdívaný "Hroch".

Foto: ČTK

20:22 - Medveděv z letiště zamíří na Pražský hrad, kde se setká s Klausem. Před jednáním je na programu briefing obou prezidentů. Po schůzce pozve Klaus Medveděva na slavnostní večeři.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ruský prezident Dmitrij Medvěděv vystupuje na Ruzyni z letadla

20:20 - Dmitrij Medvěděv vystoupil z prezidentského speciálu IL-96.

20:05 - Ruský prezidentský speciál přistál v Praze.

20:03 - Letadlo s ruským prezidentem se blíží k přistávací dráze letiště v Praze - Ruzyni.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Limuzína s ruským prezidentem Dmitrijem Medvěděvem odjíždí k Pražskému hradu.

19:40 - Přílet Medvěděva se nyní odhaduje na 20:15.

19:34 - Šéfa Kremlu zdržel v Bratislavě koncert známého ruského souboru Alexandrovci, který navštívil spolu se slovenským prezidentem Ivanem Gašparovičem.

19:31 - Letadlo s prezidentem Medvěděvem teprve nyní se zpožděním odletělo z Bratislavy do Prahy.

19:24 - Na starém letišti v Ruzyni přistálo letadlo s doprovodným štábem ruské prezidentské delegace.

19:16 - Podle tiskového odboru Hradu nabere Medvěděvův přílet zpoždění hodinu a půl. To znamená, že dorazí až kolem 21. hodiny.

19:14 - V ulicích metropole je podle mluvčího policejního prezidia Jaroslava Ibeheje nasazeno na 1500 policistů, kromě nich i ochranná služba či pyrotechnici. Do Vltavy se někde podle dostupných informací ponořili i potápěči.

19:07 - Podle neoficiálních informací se Medvěděvův přílet opozdí možná až o hodinu. Ruskému prezidentovi se protáhl program v Bratislavě, odkud přicestuje, uvedla ČTK.

19:02 - U hotelu Four Seasons, kde se večer ubytuje hlava ruského státu Dmitrij Medvěděv, platí přísná bezpečnostní opatření. Ulice Veleslavínova na Starém Městě, kde hotel stojí, je úplně uzavřena zátarasy. Projít mohou pouze hosté hotelu, jejichž totožnost ověřují ozbrojení policisté.

18:59 - Přílet ruského prezidenta plánovaný na 19:25 bude mít zhruba 40minutové zpoždění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám