Hlavní obsah

Zemana navštívil ombudsman Křeček. Není omezen ve svých právech, zjistil

• Aktualizováno

Prezidenta Miloše Zemana navštívil v pondělí dopoledne v pražské Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) ombudsman Stanislav Křeček. Návštěva proběhla se souhlasem hlavy státu i lékařů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Veřejný ochránce práv Stanislav Křeček.

Článek

„Přesvědčil jsem se, že prezidentovi je samozřejmě poskytována veškerá lékařská péče, kterou nezbytně potřebuje. A mohu říct, že podle mé zkušenosti v tuto chvíli není prezident nikterak omezen ve svých právech, v přijímání návštěv a v komunikaci s nimi,“ uvedl Křeček po schůzce.

Ombudsman kritizoval komunikaci kolem hospitalizace hlavy státu, což podle něj poznamenává celou společnost.

Vystrčil: Senát bude o Zemanovi jednat nejspíš 9. listopadu

Domácí

„V této věci je vážně narušena racionální a obecně akceptovatelná komunikace mezi volenými i výkonnými orgány státu, občanskou veřejností a odbornými lékařskými pracovišti,“ uvedl Křeček.

„To vede též k růstu zcela nepřijatelných nenávistných projevů nejen na sociálních sítích, ale i obecně ve veřejném prostoru,“ dodal Křeček a apeloval na otevřenost komunikace.

Nemocný prezident: Historické paralely

Historie

Zeman je hospitalizován od 10. října ve vážném stavu, který podle posledního vyjádření lékařů ÚVN pro Senát neumožňuje jeho výkon práce. Kancelář prezidenta republiky o zdravotním stavu hlavy státu informace neposkytuje.

Foto: Novinky

Miloš Zeman podepisuje během hospitalizace dekret ke svolání Sněmovny.

Reklama

Výběr článků

Načítám