Hlavní obsah

Okultní věda

Novinky, Jiří Hanák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na filmový festival do Karlových varů Telecom pozval ministra Mlynáře, předsedu ODS Topolánka a místopředsedu lidovců Kasala Philip Morris, ministra práce Škromacha zase ČEZ. Ubytování, strava a lístky na promítání - to všechno platili hostitelé. Ani písmenkem nenaznačuji, že by mohlo jít o korupci.

Foto: Milan Vavro
Článek

Kdo by se v dnešním Česku odvážil určit, co korupce je, a co korupce není? Snad jen okultní vědci. Až potud nic zajímavého.

Zaujalo mne až vysvětlení, které tito firmami zaplacení politici podali novinářům. Předseda ODS Topolánek: Oni mne tam prostě chtěli, tak jsem tam jel. Podobně koaliční ministr za ČSSD Škromach: Proč bych to měl platit já, když mne pozvali oni? Znamená to snad, že českého politika si lze pro lesk nějaké slavnosti objednat jako pretty woman? Přišel by třeba pan senátor Topolánek na naši rodinnou slavnost (kdybych na něj dostal hypotéku), aby jí dodal lesku? Podle svých slov by měl: oni mne tam prostě chtěli, tak jsem tam jel!

Že by stačilo prostě pozvat, dobře zaplatit ubytování, stravu a bůhví co a čeští politici vám na mejdanu třeba zatancují kozáčka? Nebudu to zkoušet, nebudu zvát, není mi to třeba. Nejsem Philip Morris, nemusím lobbovat proti přijetí antikuřáckých zákonů, nejsem ČEZ, abych musel ostře sledovat vládní tvorbu energetické státní politiky. Kdo by chtěl vidět korupci v tom, že nějaký ministr, senátor či poslanec si ve Varech užíval právě za peníze výše uvedených firem, mýlí se. Kuchař okultista Jurajda přece ještě nespecifikoval, co v Česku korupce je, a co korupce není.

PRÁVO 22. července

Reklama

Výběr článků

Načítám