Hlavní obsah

Okamura vydal usnesení: ČSSD je neúspěšná a trapná

ČSSD je podle hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) neúspěšná a trapná strana. Ve středu to v usnesení konstatoval předseda Tomio Okamura. Reagoval tak na rozhodnutí vedení sociální demokracie, které straně zakázalo na celostátní úrovni s SPD spolupracovat. O usnesení předsedy informovala mluvčí hnutí Michaela Dolenská.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda SPD Tomio Okamura

Článek

„Hnutí SPD považuje deklaraci ČSSD o odmítnutí spolupráce s SPD za pokračování nenávistné kampaně ČSSD proti SPD,” usnesl se Okamura.

ČSSD, která momentálně jedná o vládní spolupráci s hnutím ANO, označil za „sedmiprocentní neúspěšnou a stoprocentně trapnou stranu”. Odkázal tím na výsledek sněmovních voleb, v nichž sociální demokraté získali 7,3 procenta hlasů, zatímco jeho hnutí získalo 10,6 procenta.

Sociální demokraté krom zákazu spolupráce s SPD usilují rovněž o to, aby byli exponenti SPD odvoláni ze sněmovních funkcí. To by se dotklo i samotného Okamury, který je místopředsedou Sněmovny. [celá zpráva]

SPD opakovaně jednala s ANO o podpoře vlády. Vítězné hnutí však nakonec dalo přednost možné koalici s ČSSD opírající se o hlasy komunistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám