Hlavní obsah

ODS si schválila většinu senátních kandidátů

Právo, tin

ODS si v pondělí schválila většinu senátních kandidátů. Jasno není ještě v šesti obvodech, kde musí kandidáta posvětit grémium ODS. „Někde ještě zvažujeme dle dohody s TOP 09, v některých obvodech se nejvhodnější kandidáti teprve hledají,“ vysvětlil předseda ODS Petr Fiala.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda ODS Petr Fiala

Článek

V některých tradičně levicových obvodech se ODS a TOP 09 dohodne na společném kandidátovi, podle Fialy by mělo jít minimálně o šest obvodů: Česká Lípa, Olomouc, Uherské Hradiště, Rychnov nad Kněžnou, Vyškov, Přerov.

Ve hře jsou ale i další obvody.  Jasno není například na Kladensku, kde ČSSD nasazuje těžkou váhu, ministra pro lidská práva Jiřího Dienstbiera. Mluvilo se také o tom, že TOP 09 by mohla v obvodě Louny nenasazovat svého kandidáta a podpořit nominanta ODS Luďka Štíbra proti ministru školství Marcelovi Chládkovi (ČSSD).

„Je to na úrovni jednání, uvidíme, jak na to bude reagovat TOP 09,“ uvedl pro Právo místopředseda ODS Miloš Vystrčil. Ze známějších jmen bude na Strakonicku za ODS kandidovat například bývalý ředitel Národního parku Šumava Jiří Mánek, v Praze 10 advokát Oldřich Choděra, v Hradci Králové Oldřich Vlasák. V Praze 9 bude obhajovat mandát senátor Tomáš Kladívko.

Reklama

Výběr článků

Načítám