Hlavní obsah

ODS se v Plzni vrací do éry Klausova předsednictví a míří do regionů

Právo, Jan Švábek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

K výjezdům do regionů, tedy k modelu, který v ODS fungoval od samotného vzniku strany, se v pátek v Plzni po delší odmlce vrátili občanští demokraté. Začali v kraji, kde v podzimních volbách jako jediném uspěli. Chtějí tak reagovat na nepříznivý vývoj událostí a kritiku, která zhruba před měsícem zazněla na 23. kongresu strany.

Foto: Jan Švábek, Právo

Zleva: Přemysl Sobotka společně s Martinem Kubou a ředitelem vědeckého centra Techmania Vlastimilem Volákem.

Článek

„Jsme přesvědčeni, že ODS musí mnohem více komunikovat s regiony, musí se vrátit k tomu, v čem byla její síla,“ řekl Právu ministr průmyslu a první místopředseda ODS Martin Kuba. Výjezdy do jednotlivých krajů mají navrátit důvěru voličů, zabránit odlivu členů nebo výrazně odlišit postoje ODS od postojů vládní koalice.

Kromě Kuby absolvovali celodenní program v Plzni poslanec Jiří Pospíšil, ministr zemědělství Petr Bendl nebo senátor Přemysl Sobotka, který výlet spojil s kampaní pro prezidentské volby. Politici navštívili přední plzeňské podniky, diskutovali se starosty nebo zavítali na vánoční trhy. Večer měl přímo z Bruselu přiletět také premiér Petr Nečas.

Místopředsedové si rozdělí kompetence

Na otázku, proč se první návštěva odehrála právě v Plzeňském kraji, měl jasnou odpověď Pospíšil. „Jedná se o symbol významu plzeňské ODS v rámci celostátní úrovně strany,“ vysvětlil Pospíšil s tím, že jiný důvod není.

V sobotu bude program pokračovat zasedáním výkonné rady. „Budeme debatovat o současné politické situaci, vyhodnocení pokongresové situace nebo o změnách ve vládě. Rovněž by měla výkonná rada rozhodnout o rozdělení kompetencí mezi jednotlivé místopředsedy,“ nastínil Pospíšil.

Reklama

Výběr článků

Načítám