Hlavní obsah

ODS podpoří Schwarzenberga

Novinky, val
Praha

Občanští demokraté podpoří v druhém kole prezidentských voleb Karla Schwarzenberga. Na tiskové konferenci po jednání grémia strany to v úterý oznámil premiér a předseda ODS Petr Nečas.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér a předseda ODS Petr Nečas

Článek

Nečas zdůraznil, že jsou občanští demokraté ve svém rozhodnutí konzistentní. Proto i nyní, po neúspěchu Přemysla Sobotky, podpoří pravicového kandidáta. Nečas vyzval k témuž i voliče ODS.

Na adresu Přemysla Sobotky se Nečas příliš nechtěl vyjadřovat a odkazoval k sobotním prohlášením. Tehdy například argumentoval tím, že Sobotkovi uškodila i prezidentská amnestie Václava Klause.  [celá zpráva]

Předseda senátního klubu ODS Jaroslav Kubera nechtěl rozhodnutí grémia komentovat. "Neříkám na to nic. Mám velkou radost, že nepostoupili Jan Fischer a Jiří Dienstbier, ale jsem zásadním odpůrcem přímé volby a myslím, že se ještě dočkáme nějaké ústavní stížnosti, takže nebudu předbíhat skutečnosti," řekl Právu.

Podporovatelé prezidentských kandidátů

Významné osobnosti vyjádřily podporu prezidentským kandidátům. Podívejte se, kdo koho podporuje: 

Přemysl Sobotka skončil s podporou zhruba 2,5 procenta voličů na předposledním místě, což někteří politologové označili za propadák voleb. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám