Hlavní obsah

Odpoledne přijdou velmi silné bouřky, varují meteorologové

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Českou republiku zasáhnou ve čtvrtek odpoledne velmi silné bouřky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) upozornil, že je mohou doprovázet i poryvy větru a ojediněle rovněž přívalové srážky a krupobití.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

„Před frontální vlnou se v teplejším vzduchu budou ve čtvrtek tvořit bouřky, které budou ojediněle i velmi silné,” uvedl ČHMÚ.

Podle meteorologů mohou být doprovázené nárazy větru o rychlosti až 90 kilometrů v hodině, lokálně rovněž krupobitím a přívalovými srážkami s úhrny kolem 30 milimetrů.

Předpověď na příštích 12 hodin

Bouřky budou slábnout večer. „Po přechodu tlakové níže nad Polsko očekáváme zesílení větru, zejména na severovýchodě území v pátek ráno a dopoledne,” uvádí výstraha. Na horách mohou nárazy větru dosahovat rychlosti až 110 kilometrů  v hodině.

Varování před bouřkami platí od čtvrtečních 16 hodin do pátečních tří hodin pro všechny kraje s výjimkou severozápadu a východu republiky. V Olomouckém a Moravskoslezském kraji naopak bude hrozit silný vítr.

Reklama

Výběr článků

Načítám