Hlavní obsah

Od 17. května se budou moci konat venkovní kulturní akce až pro 700 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Od pondělí 17. května bude možné pořádat kulturní akce venku s maximální účastí 700 diváků. Podmínkou bude absolvování testu, odstup nejméně 14 dnů od očkování nebo nejvýše 90 dnů od prodělání nemoci covid-19. Na tiskové konferenci po jednání vlády to v pondělí řekl ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD). Kulturní akce, které se konají v uzavřených prostorách, vláda zřejmě povolí o týden později.

Foto: Albert Gea, Reuters

V Barceloně se uskutečnil první koncert v době covidové.

Článek

Podle Zaorálka se nepovedlo oproti původní dohodě s resortem zdravotnictví prosadit možnost pořádat od stejného data i kulturní akce uvnitř.

Havlíček: Hotely a penziony by mohly otevřít od 24. května. Bez omezení

Ekonomika

Vláda ale podle něj přijala usnesení v tom smyslu, že pokud bude pokračovat příznivý trend a během dalšího týdne se docílí vývoje 75 nově nakažených na 100 000 obyvatel za týden, tak s účinností od 24. května bude možné pořádat i kulturní akce uvnitř.

Za týden skončí rotační výuka pro první stupeň, někde i pro druhý

Domácí

Podmínkou bude maximální obsazení 50 procent kapacity míst k sezení a nejvíce 500 lidí uvnitř a 1000 lidí venku a opět očkování, test nebo odstup od prodělané nemoci ne delší než 90 dní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám