Hlavní obsah

Očkování nemá být podmínkou pro přijetí do školky, míní Senát

• Aktualizováno

Senátoři ve čtvrtek vrátili Sněmovně návrh novely zákona o ochraně veřejného zdraví, který mimo jiné stanovoval úplné očkování jako podmínku pro přijetí dítěte do mateřské školy nebo pro účast na škole v přírodě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček

Článek

Senátoři návrh, na němž se usnesla Sněmovna, nepodpořili i přes nesouhlas ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka (ČSSD). O novele jednali téměř pět hodin.

Mateřské školy by podle senátorů měly mít pouze povinnost zjistit stav očkování přijímaného dítěte. Horní komora zároveň snížila z půlmiliónu na 30 000 korun maximální výši pokuty, která by hrozila školkám, školám nebo provozovatelům dětských skupin za přijetí dítěte bez dokladu o očkování.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Senátoři rovněž z novely chtějí odstranit ustanovení, podle kterého by hlukem neměla být hudba při venkovních koncertech. Podle senátorky Jitky Seitlové by se tím ministerstvo zdravotnictví zbavovalo odpovědnosti za ochranu zdraví obyvatel před hlukem.

Navržené změny posoudí znovu poslanci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám