Hlavní obsah

Očkovaní mohou soutěžit o iPhone či tenisky, láká Babiš do nových center

Novinky, kov
Aktualizováno

Premiér Andrej Babiš (ANO) v neděli ve svém internetovém pořadu Čau, lidi upozornil na rostoucí počet nakažených koronavirem a vyzval, aby se lidé očkovali. Ti, kteří se dostaví do dvou pražských center pro neregistrované, která se otevřou v pondělí, budou podle něj moci soutěžit o ceny.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Andrej Babiš

Článek

Nová centra se otevřou zatím pouze v Praze – v obchodním centru Westfield Chodov a na hlavním nádraží. Obě místa ale budou určena jen pro dospělé a přijít tam mohou lidé, kteří se dosud k očkování nezaregistrovali a nedostali termín očkování.

„Pro ty, kteří se nechají naočkovat na těchto dvou místech, jsme připravili soutěž. Hlavní výhrou jednou týdně je iPhone 12. A kromě toho každý den jeden člověk vyhraje tenisky Converse, jejichž podobu si může každý navrhnout buď sám, nebo využije předlohy, kterou mu připravíme,“ řekl Babiš. Soutěžit se bude i o kupony do distribuční platformy videoher Steam.

Centra bez nutné registrace či druhá dávka na jiném místě. Stát chystá změny v očkování

Domácí

Každý, kdo se nechá očkovat, dostane podle Babiše kupon, na nějž napíše svůj telefon a hodí ho do boxu. Z nich se pak bude losovat výherce.

„Je to pilotní projekt, takže uvidíme, jak to bude fungovat,“ poznamenal Babiš.

Na Chodově se bude očkovat dvoudávkovou látkou Pfizer/BioNTech, na nádraží jednodávkovou vakcínou od firmy Johnson and Johnson.

Dušek: Podzimním lockdownům mohou zabránit mladí, naočkujte se

Domácí

Babiš upozornil, že počty nakažených stoupají, a to zejména u mladších lidí ve věku 16 až 29 let. Zvýšený je podle něj i počet nákaz u dětí ve věku od 6 do 11 let.

Babiš také uvedl, že v pondělí na Radě vlády pro zdravotní rizika navrhne zkrácení intervalu mezi první a druhou dávkou vakcíny od společností Pfizer/BioNTech na 21 dní, a to od čtvrtka 15. července u nově se registrujících. Aktuálně může být vakcína, která se v České republice aplikuje nejčastěji, podána za 34 dní, dříve to bylo za 38 až 42 dní.

Nepodceňujte bolest na hrudi po očkování, upozorňuje SÚKL

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám