Hlavní obsah

Obviněný hejtman Rozbořil: Je to nedorozumění

Olomouc

Hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil, jenž čelí obvinění v souvislosti s razií Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ), bere kauzu jako nedorozumění. Právu to ve čtvrtek sdělil jeho advokát Petr Konečný.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Olomoucký hejtman Jiří Rozbořil (ČSSD)

Článek

Hejtman byl podle Konečného obviněn již ve středu večer.

„Veškeré s tím související úkony skončily dnes brzy ráno,“ uvedl ve čtvrtek advokát s tím, že Rozbořil, který byl obviněn z podplácení, vinu odmítá a podal si proti obvinění stížnost.

„Bere to jako určité nedorozumění. Má k tomu vlastní výklad, který je odlišný od stanoviska policie,“ zdůraznil Konečný. To, čeho se měl hejtman dopustit, nechtěl příliš komentovat.

Okrajová záležitost 

„Z mého pohledu je to, o co se policie v případě hejtmana zajímá, v celé kauze jen okrajovou záležitostí. Prostě se jen vyskytl v nesprávný čas na nesprávném místě s nesprávným člověkem,“ konstatoval advokát.

Rozbořil se podle serveru Neovlivní.cz letos v srpnu údajně snažil ovlivnit a zamést pod koberec vyšetřování možného dotačního podvodu. Náměstkovi olomouckého krajského policejního ředitele Karlu Kadlecovi za to údajně nabízel blíže nespecifikovaný finanční úplatek.

Detektivové monitorovali jeho schůzku s Kadlecem, která proběhla 13. srpna letošního roku v restauraci Potrefená husa. Na ní měl požádat Kadlece o odložení trestní věci, a to do konce letošního října.

Reklama

Související témata:

Související články

Langer netuší, kam mířil policejní zásah

Někdejší ministr vnitra Ivan Langer prý netuší, proč jej policie v úterý zadržela a následně prohledala jeho dům v centru Olomouce. V Olomouci a Praze...

V ČSSD to kvůli zásahu v Olomouci vře

Mimo mikrofony neskrývají sociální demokraté rozčilení. Policejní zátah v jejich baště na olomouckém hejtmanství všechny překvapil a rozvířil již tak velké...

Výběr článků

Načítám