Hlavní obsah

Obvinění členové ODS zřejmě budou ze strany vyloučeni

Právo, Ivan Blažek

Vyhazov ze strany pravděpodobně čeká trojici plzeňských členů ODS, kteří podle informací Práva figurují v kauze nelegálních machinací s pohonnými hmotami a souvisejícím půlmiliardovém krácení daní.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Náměstek plzeňského primátora Petr Rund si chce zatím jen "důkladně ověřit informace".

Článek

Nejvyšší postavení má Radek Mráz, který je členem regionální i oblastní rady ODS, šéfem stranické buňky v Plzni-Malesicích a radním v prvním plzeňském městském obvodě. Podle Jiřího Pospíšila, krajského předsedy občanských demokratů, by měl rezignovat na své funkce a odejít ze strany, stejně jako další obvinění členové ODS, Adam Soleh a Tomáš Vlček.

„Zatím nemám o té kauze bližší informace a s těmi pány se nestýkám. Pokud jsou ale obviněni z daňových deliktů, tak by měli odejít z ODS,“ řekl Právu Pospíšil. „Není tady žádný prostor pro to, aby setrvávali dál,“ uvedl Pospíšil a dodal: „Měli by své členství ukončit sami, pokud tak neučiní, musíme udělat všechny kroky, abychom je vyloučili.“

Šéf plzeňské ODS Jiří Šneberger bude na oblastní radě 3. června zřejmě žádat, aby si trojice minimálně pozastavila členství do doby, než se věc dořeší.

Šéf plzeňské ODS Jiří Šneberger bude na oblastní radě 3. června zřejmě žádat, aby si trojice minimálně pozastavila členství do doby, než se věc dořeší. „Pokud tomuto požadavku nevyhoví, budeme jednat dál,“ dodal Šneberger.

Místostarosta plzeňské „jedničky“ Vladimír Tichý (ODS) označil otázku, zda bude požadovat Mrázův odchod z rady obvodu, za předčasnou. „Budeme chtít vysvětlení, pak se uvidí. Je slušnost se ho nejprve na celou záležitost zeptat,“ podotkl Tichý.

Podle Pospíšila však není na co čekat. „Při tak závažné trestné činnosti, jakou jsou daňové podvody, nemá smysl vyčkávat. Ať odejdou z ODS, pokud se ukáže jejich nevina, mohou se vrátit,“ konstatoval Pospíšil.

Tomáš Vlček má funkci asistenta náměstka plzeňského primátora Petra Runda (ODS), který si ho sám vybral. Zda bude nyní požadovat jeho odchod, neví. „Kauzu v tuto chvíli neznám. Chci si zmiňované informace důkladně ověřit a musím slyšet jeho verzi,“ sdělil Rund.

Reklama

Výběr článků

Načítám