Hlavní obsah

Novým náměstkem na spravedlnosti bude exšéf Finanční policie Zimmel

Právo, har

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novým náměstkem ministryně spravedlnosti Heleny Válkové (za ANO) pro vězeňství má být od srpna někdejší šéf Finanční policie Vladimír Zimmel. Nahradit by měl v červnu odvolaného Pavla Šterna. Informaci v pátek přinesl server Česká justice, podle něhož tak Válková přijala nabídku premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD).

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO)

Článek

Náměstka pro vězeňství nominují sociální demokraté. Válková v pátek také podle serveru odeslala prezidentu Miloši Zemanovi návrh na jmenování šéfa Okresního soudu v Mělníku Jana Veselého novým předsedou Krajského soudu v Ústí nad Labem.

Tento záměr, který v tamní justici vzbudil bouři odporu, avizovala v minulých dnech.

Pokud jde o Zimmela, podle Válkové „má odbornost, je to kvalifikovaný člověk se zkušenostmi a rozhledem“. Zimmel nechtěl informaci komentovat. „Bylo by nekorektní, abych se vyjadřoval já, dokud o těch věcech nebude rozhodnuto a to se zatím nestalo,“ řekl Právu.

Válková odvolala Šterna v půlce června. Důvodem bylo, že jí odmítl dát informace o plánovaném tendru na elektronické náramky pro domácí vězně, a místo toho na ni šel podat trestní oznámení na protikorupční policii.

Reklama

Související články

Válková odvolala Šterna, Babiš se jí zastal

Ministryně spravedlnosti Helena Válková (za hnutí ANO) v úterý odpoledne odvolala Pavla Šterna z funkce náměstka pro úsek vězeňství a trestní politiky. Uvedl...

Výběr článků

Načítám