Hlavní obsah

Novoroční ohňostroj v Praze přilákal desetitisíce lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Novoroční ohňostroj v Praze viděly letos desetitisíce lidí. Zábavná pyrotechnika byla vystřelována z lodi plující na Vltavě mezi Čechovým a Štefánikovým mostem. Ohňostroj doprovázela hudba.

Článek

Lidé zaplnili oba mosty, břehy a náplavku. Mnoho lidí bylo i na cestách do letenského parku. Břehy byly pro běžný provoz uzavřeny, pro lodě se zase kvůli ohňostroji uzavřela vodní cesta po Vltavě.

Pyrotechnické představení dostalo název Květinový duet podle ústřední skladby převzaté z opery Lakmé francouzského autora z 19. století Léa Delibese. Tvůrci představení využili také motivy ze skladeb, které složili Giuseppe Verdi, Sergej Prokofjev, George Gershwin a Jules Massenet. Hudba zněla z reproduktorů; lidé si ji mohli naladit také z rozhlasových přijímačů ze stanice Českého rozhlasu Regina.

Foto: Petr Hloušek, Právo

FOTO: Michal Doležal, ČTK

Foto: Michal Doležal, ČTK

Podobná pyrotechnická show byla předvedena letos na mezinárodním hudebním festivalu Petera Dvorského v Jaroměřicích nad Rokytnou. Pro metropoli si však pořadatelé připravili rozšířenou verzi představení.

Zábavní novoroční program u Vltavy v centru Prahy začal již tři hodiny předtím, než barevné rakety rozzářily večerní oblohu. Rockové kapely budou návštěvníkům akce hrát až do večerních hodin.

Foto: René Volfík, ČTK

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám