Hlavní obsah

Novojičínsko hlásí tři potoky na nejvyšším povodňovém stupni

– Nový Jičín
Právo, plk

V Novém Jičíně už zasedla kvůli vzestupu hladin potoků Jičínka, Zrzávka a Rakovec povodňová komise. Radnice aktivovala povodňovou linku 731 136 431 a vyzvala obyvatele prostřednictvím městského rozhlasu, webu města a sociálních sítích, aby byli ostražití a sledovali aktuální informace.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Říčka Polančice v Polance nad Odrou je na 3.SPA.

Článek

„Ráno byl vyhlášen třetí stupeň povodňové aktivity na Zrzávce, Jičínce a Rakovci. Hasiči s městskou policií navezli pytle s pískem k břehům potoka Rakovec, aby se voda nedostala do obytné zóny. Pracovníci technických služeb zase dodali pytle s pískem do městské části Žilina,“ informoval tajemník povodňové komise Lumír Balaryn.

V místní části Žilina zatopila voda část komunikace, zahradu a sklepy mateřské školy. V sousedních Bludovicích se zase voda a bahno dostaly na místní silnici.

Kvůli silnému dešti opět stoupají hladiny, Jičínka je na třetím stupni. Už se zase pytluje

Domácí

„Strážníci již včera zvedli most v Žilině přes Jičínku, takže je mimo provoz. A přestože už byl třetí stupeň povodňové aktivity odvolán, stále sledujeme situaci a připravujeme se na možnost vzniku povodně. Žádáme občany, aby uposlechli pokyny povodňových orgánů, policie a hasičů, nevstupovali a nevjížděli do proudící vody a zatopených míst, “ doplnil starosta Nového Jičína Stanislav Kopecký (ANO).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám