Hlavní obsah

Nová žižkovská věž vás v 93 metrech nad zemí zahrne zážitky

Novinky, Karolína Vrbasová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V počáteční fázi rekonstrukce v říjnu loňského roku připomínal stav dominantní pražské stavby spíše ruiny. Veškerý vnitřek věže byl totiž kompletně vybourán. Dnes, na konci srpna, se dokončení žižkovské věže v nové podobě blíží do finále závratnou rychlostí.

Nová podoba žižkovské věže nadchne milovníky luxusu i výšekVideo: Novinky

 
Článek

Postupně se otevírají jednotlivé zdejší provozy, návštěvníkům je přístupná observatoř a nový vchod do věže, probíhají přípravy na otevření jednotlivých restaurací a toho se nakonec dočká i Oneroom hotel. Přestavba v předchozích měsících byla ale velmi náročná.

„Rekonstruovali jsme od jádra celou věž zevnitř. Nezůstalo tu nic kromě původních skel a obvodového pláště, jinak je vše nové,“ řekl Novinkám investor a jednatel Roman Lain.

Ve spodní části v suterénu věže je hotový nový vstup v podobě atria s designovou recepcí. V horní části v 60 metrech nad zemí jsou pak tři restaurační provozy - bar a dvě restaurace, v patře nad nimi kuchyň, toalety a zázemí pro personál. Raritou je také již zmíněné hotelové apartmá pro dvě osoby v 65 metrech nad zemí.

Ve výšce 93 metrů je vybudována observatoř - informační a relaxační centrum pro turisty a návštěvníky věže. Ve třech speciálních kabinách zde umístěných bude postupně možno relaxovat za poslechu reprodukovaných zvuků metropole, sledovat interaktivní prvky nebo čerpat informace o historii věže, Prahy i celé České republiky prostřednictvím instalovaných televizních obrazovek.

Restaurace i observatoř mají po celém obvodu pochopitelně průhledné stěny, které návštěvníkům Žižkovské věže umožňují permanentní výhled na hlavní město z ptačí perspektivy.

„V současnosti probíhají už jen drobné finální dodělávky a instalace koncových zařízení a chystá se otevření všech provozu ve věži, plánováno je na začátek září,“ dodal Lain.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám