Hlavní obsah

Nová vysoká škola v Brně se zaměří na manažery

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

V Brně začne od října působit nová soukromá vysoká škola zaměřená na vzdělávání manažerů a vedoucích pracovníků veřejné správy. Zájemcům o studium nabídne zpočátku dva 3leté bakalářské obory - globální podnikání a management a management mezinárodních institucí a veřejné správy. V prvním roce je vysoká škola připravena přijmout celkem 250 studentů.

Foto: DK Vsetín

Vladimír Mišík

Článek

Uchazeči se mohou na novou školu hlásit už od pondělí, a to v jejím brněnském sídle na třídě generála Píky. Termín si mohou zájemci domluvit i prostřednictvím internetových stránek školy, jejímž rektorem je Lubomír Galatík a prorektorem Jan Lojda.

Roční školné na oboru globální podnikání bude 63 000 korun, studium managementu mezinárodních institucí bude stát 68 000 korun. Prorektor tento rozdíl odůvodňuje tím, že ve druhém oboru budou pro studenty připraveny některé předměty jen v angličtině.

Škola pro své studenty připravila i ubytování, neboť sídlí v komplexu budov, který byl už při výstavbě budován jako školní zařízení. Proto je zde dostatek nejen učeben i kompletní nezbytné zázemí, jako jsou stravovací a ubytovací kapacity či možnost sportovního vyžití.

Orientace na nové obory podnikání

Dlouhodobou strategií je podle Lojdy vytvořit významné středoevropské centrum manažerského vzdělávání. V rámci mezinárodní spolupráce plánuje akreditovat specializované vzdělávací programy zahraničních institucí. Škola se chce obsahově orientovat na progresivní a nově vznikající podnikatelské obory.

Škola bude podle Lojdy provázána co nejvíce s praxí. Studenti budou například chodit na stáže do firem a spolupracovat při řešení problémů konkrétních podniků.

"Podmínkou úspěchu v managementu a podnikání je schopnost efektivní týmové spolupráce, zaměřené na dosahování předem stanovených cílů," poznamenal rektor. Hlavním důvodem vzniku Newton College označil nedostatek absolventů se specifickými znalostmi pro podnikání a management.

Reklama

Výběr článků

Načítám