Hlavní obsah

Nová strana vybírá poslance porotou jako při "superstar"

Právo, jov

Nová politická strana Občané.cz se rozhodla pro netradiční způsob při získávání kandidátů pro předčasné volby do Sněmovny. Pořádá jakousi obdobu televizní soutěže „Česko hledá superstar“, kdy vybírá v jednotlivých krajích lidi na kandidátku pomocí poroty.

Článek

Zástupci strany Občané.cz, v jejímž čele stojí Petr Havlík, který stál podle svého vyjádření na stranickém webu u zrodu kariéry Václava Klause, představili politickou verzi „superstar“ včera na setkání s médii.

Akce, kdy lidé toužící po vstupu do politiky předstupují před porotu, nese název „Hledáme Superobčany.cz“. V pondělí se konalo první kolo v Pardubicích, dnes se mohou zájemci pokusit o úspěch v Hradci Králové. Akce bude pokračovat v dalších krajích.

A jak politický casting probíhá? V prvním kole předstupují uchazeči o vstup do politiky před hodnotící porotu, ve které kromě politiků zasedá osobnost z řad moderátorů, herců nebo zpěváků.

Probíhá asi dvacetiminutový rozhovor, během kterého musí zájemce o vstup do politických vod například prokázat, že zná problémy svého kraje, je schopen debatovat o programu Občané.cz a také je bezúhonný. Druhé, užší kolo je vedeno intimněji, pro vybrané „výherce“ je pak připraven mediatrénink nebo třeba služby stylistů. Pozice lídrů kandidátek jsou už ale takřka rozebrány.

Občané.cz budou vybírat kandidáty v soutěžiVideo: ČTK

Občané.cz budou vybírat kandidáty v soutěži. Zdroj: ČTK

Reklama

Výběr článků

Načítám