Hlavní obsah

Nova rychle pracuje na Klausově pořadu

Novinky, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Mohl by to být asi půlhodinový rozhovor jedenkrát za měsíc, nebo podle potřeby. Těmito slovy charakterizoval šéf televize Nova Vladimír Železný ve svém sobotním pořadu návrh nového diskusního pořadu s prezidentem Václavem Klausem.

Foto: Marie Ježová

Valtiosali

Článek

Nápad, zda by mohl být na Nově pravidelný pořad Volejte prezidentovi tlumočila jako divácký vzkaz moderátorka Jana Bobošíková v miluné Sedmičce, kde byl jediným hostem právě Klaus. Nova byla během týdne rychlá. "Uvažujeme o tom, že bychom se pokusili nabídnout prezidentu Klausovi takovýto pořad," dodal Železný.

Šéf Novy se v sobotu nečekaně obšírně věnoval situaci v České televizi, zejména tomu, že Rada ČT před čtrnácti dny nezvolila zákonem v stanoveném termínu generálního ředitele.

"Rada s tím bude mít vážný problém. Podle mediální právničky Markéty Havlové je Rada povinna ředitele jmenovat. Paragraf 9, odstavec 4, zákona o ČT konstatuje, že Rada jmenuje. Nikoliv, že "může" jmenovat nebo že jmenuje "jen když chce", vysvětloval Železný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám