Hlavní obsah

Noční vlci se v Brně poklonili padlým rudoarmějcům

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Členové kontroverzního ruského motorkářského klubu Noční vlci se v pátek v poledne na Ústředním hřbitově v Brně poklonili u památníku padlých rudoarmějců, kteří za druhé světové války zemřeli při osvobozování města. Ruské motorkáře doprovázeli kromě jejich českých kolegů i policisté, ti nemuseli řešit žádný problém.

BEZ KOMENTÁŘE: Noční vlci v BrněVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Pietní akt u Čestného pohřebiště se odehrál bez většího zájmu veřejnosti. Na ruské motorkáře z klubu, který je spojován s prezidentem Vladimirem Putinem, čekaly asi dvě desítky lidí.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Noční vlci v Brně přijeli k Čestnému pohřebišti na brněnském hřbitově.

„Nemělo by se zapomínat, kdo osvobodil většinu naší republiky,“ řekl jeden z přihlížejících. Na motorkáře čekal i generální konzul Ruské federace v Brně Alexander Nikolajevič Budaev.

Poté, co motorkáři uctili padlé vojáky minutou ticha a položili k památníku květiny, došlo i na krátké proslovy, v nichž řečníci varovali před překrucováním historie.

Na čestném pohřebišti našlo svůj poslední odpočinek na 3,5 tisíce vojáků padlých při bojích v Brně a okolí.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Noční vlci v Brně u památníku padlých vojáků Rudé armády

Do Česka dorazili Noční vlci v noci na pátek. „Doprovázíme je na našem území. Celkem 42 z nich jsme na dálnici D2 zkontrolovali a vše bylo naprosto bez problémů,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Na své cestě Evropou chtějí motorkáři uctít oběti druhé světové války, především ty z řad Rudé armády. Z Česka by měli zamířit do Německa.

Reklama

Související články

Noční vlci zahájili na Slovensku svou jízdu

Kontroverzní ruský motorkářský klub Noční vlci zahájil v neděli na Slovensku svou motocyklovou jízdu s názvem Silnice vítězství - 2017 položením věnců na...

Výběr článků

Načítám