Hlavní obsah

Nespokojenci z ANO založili nové hnutí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Bývalí politici ANO založili v sobotu v Brně nové hnutí s názvem PRO 2016. Předsedkyní zvolili prachatickou radní Radku Paulovou, první místopředsedkyní se stala Hana Naiclerová. Zvoleni byli další tři místopředsedové - František Švec, Richard Ficek a Vojtěch Němec.

Foto: Profimedia.cz

Měto Brno. Ilustrační foto

Článek

Do celostátní politiky se nový subjekt zatím nechystá, v podzimních krajských volbách však hodlá kandidovat nejméně v Jihočeském kraji. Předseda ANO a ministr financí Andrej Babiš označil zakladatele PRO 2016 jako lidi, kteří se neprosadili na krajské kandidátky ANO.

V Jihočeském, Jihomoravském a Olomouckém kraji by měly vzniknout brzy krajské organizace. Podle předsedkyně Paulové hodlá hnutí více podporovat regiony. Cesta, kterou se vydalo ANO, není prý správná, a proto někteří politici odešli a založili nové hnutí.

Zásadním problémem ANO, jak uvedla Paulová, je nedostatek komunikace, informovanosti, zákaz komunikace napříč hnutím, direktivní nařízení mlčet a nic neříkat, jenom kývat. Paulová také kritizovala v ANO nedodržování programu a odklon od vizí. Šéf ANO Babiš připustil pochybení v některých regionech, stížnosti na nedemokratické postupy však odmítl. Šance nového hnutí nechtěl odhadovat, protože jeho členy nezná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám