Hlavní obsah

Německého prezidenta zasáhlo v Praze vajíčko, incident vzal s humorem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Německého prezidenta Joachima Gaucka zasáhlo v pondělí při oslavách událostí 17. listopadu 1989 vajíčko, které demonstranti hodili po českém prezidentovi Miloši Zemanovi. Gauck vzal podle německého velvyslanectví v Praze incident s humorem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Německa Joachim Gauck při projevu na pražském Albertově

Článek

Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček po incidentu řekl, že Gaucka zasáhlo do spánku vajíčko a prezident byl po trefě otřesen.

Německé velvyslanectví ale podle České televize sdělilo, že německou hlavu státu zasáhla část skořápky, kterou téměř nepostřehl. Prezident to prý komentoval tak, že dostal svůj podíl a událost vzal s humorem.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zeman se Gauckovi omluvil se slovy, že vajíčko bylo určeno pro něj.

Prezidenti pěti zemí odhalovali v Praze na Albertově, kde 17. listopadu 1989 začaly studentské protesty, pamětní desku. na místě se ale sešly tisíce odpůrců Zemana. Při jeho projevu ho vypískali. Ztichli až při projevech prezidentů Polska, Maďarska, Slovenska a právě Německa.

Na prezidenta Zemana létala při projevu a odhalení pamětní desky vajíčkaVideo: Česká televize ČT24

Od protestů se podle ČTK distancovalo sedm studentských organizátorů akce Znovu zvonit klíči. Setkání na Albertově mělo podle nich především uctít památku studentů, k protestům byly určeny jiné akce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám