Hlavní obsah

Nelichotivou cenu Papaláš roku přebrala za Paroubka jeho choť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov

Cenu za vítězství v internetové anketě o Papaláše roku, kterou vyhlásili organizátoři obnoveného Festivalu politické písně Sokolov, v sobotu v tomto městě za svého manžela Jiřího Paroubka převzala Petra Paroubková. "Dáme si ji k ostatním cenám," řekla při přebírání nelichotivé trofeje.

Foto: Peňás Pavel, ČTK

Petra Paroubková (uprostřed) převzala 20. června na obnoveném Festivalu politické písně v Sokolově za svého manžela cenu Papaláš roku.

Článek

Převzetí ceny v podobě vajíčkového plata s jedním vejcem a zlatou jmenovkou pojala Paroubková jako "děkovačku" při předávání filmových Oscarů. "Nečekali jsme to, opravdu jsme to nečekali, ani nemám slov," parodovala filmové hvězdy Paroubková.

Podle hlavního organizátora festivalu Miroslava Balatky bylo osobní převzetí této anticeny spíš nečekaným překvapením. "Nepřišlo mi to jako nejšťastnější nápad. Nám to možná trochu pomohlo k popularitě. Nebylo by tady tolik novinářů," řekl po předání ceny Balatka. To, že hlasování dopadlo, jak dopadlo, je podle něj patrně dáno "vlnou antiparoubkovství". "To mě trochu mrzí, já jsem hlasoval pro někoho jiného," dodal.

Hlasovaly skoro čtyři tisíce lidí

Na internetu hlasovalo 3848 lidí. Z jednoho počítače přitom šlo dát jen jeden hlas. Kromě papaláše roku lidé volili i Prasárnu roku, kterou se stalo svržení vlády v době krize a předsednictví Česka v EU, a Skokana roku, kterým se staly bývalé zelené poslankyně Olga Zubová a Věra Jakubková.

Festival končí dnešním hlavním koncertem, na kterém vystoupí například Švihadlo, Šanov 1 nebo legendy jako Garáž a Plastic People of The Universe. Kromě koncertu ale Festival politické písně přinesl i týdenní doprovodný program, včetně výstav výtvarné skupiny Pode Bal, besedy s uměleckou skupinou Ztohoven nebo výstavy karikatur Pavla Reisenauera ve výlohách obchodů na náměstí.

Reklama

Výběr článků

Načítám