Hlavní obsah

Některé vlaky v Česku nejezdily kvůli spadlým stromům

Praha
Aktualizováno

V pátek kvůli spadlým stromům na kolejích nejezdily v Česku na několika místech vlaky. Stromy vyvrátil silný vítr. Na Klatovsku do jednoho z nich narazil rychlík, nikdo nebyl zraněn.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Ilustrační foto

Článek

České dráhy zavedly ve všech zablokovaných úsecích náhradní autobusovou dopravu, uvedla mluvčí Radka Pistoriusová.

Rychlík na Klatovsku havaroval v úseku Hamry - Špičák. „Je poškozená lokomotiva. Všichni cestující budou v posledním vagonu převezeni do Nýrska, odkud je do jejich cílových stanic rozvezou autobusy,“ řekla mluvčí.

Vlaky nahradí autobusová doprava

Strom spadl na trať také mezi Strakonicemi a Volyní v jižních Čechách. Omezení se dotklo jen dvou osobních vlaků, cestující převezly ze Strakonic do Volyně a naopak autobusy.

Odstraněn byl spadlý strom na trati mezi Měchenicemi a Dobříší. „Podobně jako v případě jižních Čech byl tento strom včas nahlášen, takže do něj žádný vlak nenarazil,“ dodala Pistoriusová. Vlaky v místě nejezdily asi dvě hodiny.

Vítr bude slábnout až v neděli 

Silný vítr očekávají meteorologové i o víkendu, zejména v Plzeňském a Karlovarském kraji. V nárazech může dosáhnout rychlosti až 110 kilometrů za hodinu, na hřebenech hor až 145 km/h. Výstraha platí od sobotního poledne do 22:00.

V ostatních krajích má také foukat, rychlost větru by měla v nárazech dosáhnout 90 km/h. Slabší vítr se čeká ve Zlínském kraji. V neděli má vítr slábnout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám