Hlavní obsah

Někdejší jednička ANO je nyní v klubu KSČM

Zastupitel kraje Vysočina Josef Pavlík, který byl v roce 2016 v krajských volbách jedničkou kandidátní listiny hnutí ANO, vstoupil do klubu KSČM, uvedla za krajský klub komunistů Helena Vrzalová.

Foto: kr-vysocina.cz

Josef Pavlík (v popředí) ještě jako náměstek hejtmana Kraje Vysočina

Článek

Pavlík řekl, že v příštích volbách kandidovat nehodlá. Před čtyřmi lety se stal náměstkem hejtmana, ale byl odvolán kvůli členství v někdejších Lidových milicích a zatajení členství v KSČ.

Podle Vrzalové Pavlíka s KSČM spojují politické názory především v sociálních věcech, podporuje návrh na zrušení lustračního zákona, který je v dnešní době přežitkem, a oceňuje podmínky, kterými KSČM podmínila umožnění vzniku vlády a na jejichž plnění trvá.

KSČM chce opět zrušit lustrační zákon

Domácí

„I na vládní úrovni kooperuje hnutí ANO s KSČM a ČSSD, to byl také jeden z důvodů. Já jsem se úplně politicky nepřeorientoval, politické hodnoty uznávám v podstatě stejné, čili to byl také jeden z důvodů, proč jsem se tak rozhodl,“ řekl Pavlík. Ocenil, že KSČM proti jeho odvolání z funkce náměstka nehlasovala.

Na Pavlíkovo členství v LM upozornil v roce 2016 server obcasnik.eu. Pavlík ho za to neúspěšně žaloval. Občanští demokraté i opoziční lidovci opakovaně žádali jeho odvolání. Stalo se tak na návrh hnutí ANO 6. února 2018.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám