Hlavní obsah

Nejsem starý a jsem zdráv, odstartoval Schwarzenberg prezidentskou kampaň

Právo, dan

Šéf české diplomacie a strany TOP 09 Karel Schwarzenberg rozjel v pondělí svou předvolební kampaň na Hrad. Kampaň odstartoval trochu tajně v holešovickém divadle La Fabrika. Sem pozval stovku osobností českého veřejného života, kde jim představil své cíle a názory.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

Článek

„Pozval své přátele a osobnosti z veřejného života, které se zajímaly o jeho názory a důvody ke kandidatuře na prezidenta. Šlo o přátelské setkání, kde jsme zároveň představili nové webové stránky,” uvedl šéf volebního týmu Marek Vocel.

Schwarzenberg se na webu vyjádřil ke svému zdravotnímu stavu a prozradil, že se nechal důkladně vyšetřit poté, co se stal terčem poznámek kvůli pospávání.

„V posledních měsících jsem četl někdy dosti jízlivé poznámky o mém zdravotním stavu a věku, a chci proto všechny ujistit, že jsem se podrobil důkladným lékařským prohlídkám a jsem zcela zdráv,“ uvedl šéf TOP 09 a diplomacie, který letos oslavil 74. narozeniny. Dodal, že svůj věk považuje naopak za přínos. Ostrou kampaň chce rozjet v září.

Mezi Schwarzenbergovými podporovateli jsou slavní režiséři jako Jiří Menzel či Vladimír Michálek (Je třeba zabít Sekala, Anděl exit, Babí léto...).

„Pan Karel Schwarzenberg má noblesu, kterou má mít státník, ale která ostatním našim politikům chybí,“ uvedl Menzel.

Schwarzenberg nepohrdá ani neznámými podporovateli a na svou novou stránku vedle sochaře Davida Černého, socioložky Jiřiny Šiklové, zpěváka Dana Bárty a zmíněných režisérů umístil i podporu studentů a maminek na mateřské.

„Znám ho mnoho let. Vím, že i když zde řadu let nežil, byl stejně jako jeho tatínek možná větším vlastencem, než mnozí z těch, kteří tu žili. Jezdil sem za Mezinárodní helsinský výbor a nesmírně pomáhal těm, kteří zde byli zavření,“ uvedla Šiklová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám