Hlavní obsah

Nechtěný cyklopruh v Plzeňské ulici v Praze zmizí do konce září

– Praha
Novinky, jas

Odpor Prahy 5 proti vybudování cyklopruhu v Plzeňské ulici přiměl letos na jaře magistrát k přehodnocení řešení dopravy na této rušné ulici. Slib, že nově vzniklý cyklopruh a parkovací stání zmizí, však bude naplněn až po několika měsících koncem září.

Nechtěný cyklopruh v Plzeňské uliciVideo: Novinky

 
Článek

Kdo by očekával, že přemalování vodorovného dopravního značení bude záležitostí, která se vyřeší v řádu dnů, ten se přepočítal.

Technická správa komunikací totiž musela nejprve vysoutěžit firmu, která změnu značení provede. To se podařilo, a jak uvedla mluvčí městské společnosti Barbora Lišková, termín vyznačení je do konce září.

Pražský magistrát se zhlédl v cyklostezkách. Někde ale budí kontroverze

Domácí

„Pro tuto komunikaci jsme přechodně zvolili možnost vyznačení pruhů provizorní žlutou páskou, kterou bude zhotovitel pravidelně obměňovat a udržovat v provozuschopném stavu, aby se nemuselo do nového krytu komunikace zasahovat strojně a tím ho narušit,“ popsala postup Lišková s tím, že stávající značení se nechá laicky řečeno „ojezdit“.

„Po Novém roce bude značení provedeno standardně v barvě a následně v plastu,“ dodala.

Opozice tepala Hřibova náměstka: Jste zodpovědný za dopravní kolaps

Domácí

Nové značení bude podle ní obnovováno výlučně během víkendů, aby byla co nejméně omezována doprava, která se v hlavním městě potýká i po prázdninách s množstvím oprav a uzavírek.

Reklama

Výběr článků

Načítám