Hlavní obsah

Nečas: Johnův krok je za hranicí skandálnosti, musí být zbaven funkcí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Premiér Petr Nečas (ODS) se ve čtvrtek s razantní kritikou vyjádřil k angažmá lídra Věcí veřejných a poslance Radka Johna. Podle něj Sněmovna musí Johna zbavit všech funkcí, které ve výborech dolní komory parlamentu zastává.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér a předseda ODS Petr Nečas

Článek

"Je to za hranicí skandálnosti. Sněmovna nemůže postupovat jinak, než odvolat pana Johna ze všech funkcí, ze všech pozic, ze všech výborů," řekl Nečas v rozhovoru pro ČT na večerním středočeském sněmu ODS.

Johnovo angažmá považuje za nepřijatelné "propojení politiky, byznysu a médií".

Předseda VV není jen řadovým poslancem, ale také předsedou bezpečnostního výboru a členem mandátového a imunitního výboru. On sám nevidí problém v tom, že v těchto funkcích zůstane a bude zároveň pracovat jako novinář. Nakladatelství nicméně ve čtvrtek v podvečer naznačilo, že John členem bezpečnostního výboru už nebude.

Středeční oznámení, že John nastupuje jako novinář do nakladatelství Empresa Media podnikatele Jaromíra Soukupa, vyvolalo pozdvižení na politické mediální scéně.

Ke složení poslaneckého mandátu vyzval Johna předseda poslanců vládní TOP 09 Petr Gazdík. Za problematické považují Johnovo rozhodnutí i další politici, prezident Václav Klaus, šéf komunistů Vojtěch Filip či místopředseda Senátu Přemysl Sobotka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám