Hlavní obsah

Návrat žáků do škol se na Děčínsku o týden odkládá

Školy na Děčínsku se v pondělí na rozdíl od ostatních škol v České republice neotevřou. V pátek o tom s ohledem na epidemickou situaci v okrese rozhodlo ministerstvo zdravotnictví. Žáci se do školních lavic vrátí o týden později, uvedla ředitelka Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje Lenka Šimůnková.

Foto: Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Školy nebudou ještě týden otevřené,” uvedla ředitelka. Řekla, že se jedná i o školky, lidové školy umění a další zařízení pro mimoškolní aktivity. Děti zdravotníků a dalších pracovníků vybraných profesí budou docházet do družin či školních klubů, dodala Šimůnková.

Do školek mohou všechny děti zdravotníků. Rotační výuka ZŠ pro ně rovněž neplatí

Věda a školy

Situace na Děčínsku je v kraji z epidemického hlediska dlouhodobě nejhorší. Na 100 tisíc obyvatel tam připadá téměř 354 nakažených, za poslední týden v okrese přibylo 458 nemocných.

V Ústeckém kraji ve čtvrtek přibylo 515 nakažených koronavirem, zhruba stejně jako před týdnem. Za uplynulý týden nárůst nákaz v regionu činil 2753, nejméně od konce ledna, vyplývá z dat ministerstva zdravotnictví.

O možném neotevírání škol se diskutovalo i ve Zlínském kraji. Tamní hygienici ale nakonec rozhodli, že situace v regionu návrat žáků do školních lavic umožňuje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám