Hlavní obsah

Natálku z Vítkova propustí z nemocnice do domácího léčení

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvou a půlroční Natálka, která letos v dubnu utrpěla vážné popáleniny při žhářském útoku ve Vítkově, bude ve středu propuštěna z nemocnice. Právu to potvrdila matka Natálky Anna Siváková.

Foto: Aleš Honus, Právo

Anna Siváková s dcerou Natálkou po osmi měsících léčení

Článek

"Před chvílí mi řekla paní primářka, že nás zítra propustí domů,“ řekla Siváková. Natálka má sice na těle ještě několik centimetrů nezahojené kůže, podle lékařů už ale nic nebrání tomu, aby další léčení probíhalo ambulantní formou.

Natálka bude muset do nemocnice docházet dvakrát až třikrát týdně na další vyšetření. Čeká ji ještě řada dalších plastických operací, které mají upravit vzhled jizev na většině povrchu těla. 

Lékaři už koncem letošního léta slibovali, že by Natálka mohla být na Vánoce doma. "Tak jsme si to představovali. Konečně budeme moci opožděně oslavit Natálčiny druhé narozeniny a také Vánoce. Jsem šťastná,“ dodala Anna Siváková. 

Natálka utrpěla těžké popáleniny při rasově motivovaném žhářském útoku na dům, ve kterém s rodinou bydlela. Údajné pachatele již policie zadržela a rodina si díky solidaritě okolí mohla pořídit náhradní bydlení. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám