Hlavní obsah

Na Vysočině hrozí kvůli velké vodě zřícení historického mostu

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za posledních 24 hodin spadlo na území kraje Vysočina místy i více než 70 milimetrů srážek, dalších 10 až 40 milimetrů spadne podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) do středečního rána. Historický most v Ronově hrozí zřícením. Na místě zasahují hasiči.

Foto: P.E.R.Y1, Mapy.cz

Most v Ronově

Článek

Hejtman Jiří Běhounek v úterý vyzval vodohospodáře a majitele rybníků k větší ostražitosti a doporučil provést aktuální preventivní kontroly stability hrází a prostupností přepadů. Informoval také povodňovou komisi o aktivitách povodňových orgánů v obcích, kde jsou v terénu monitorována obvyklá kritická místa.

„Největší problém představuje v tuto chvíli most v Ronově nad Sázavou, který je ve špatném technickém stavu a velká voda ohrožuje jeho statiku, hrozí jeho zřícení. Na místě zasahují krajští hasiči a povodňová komise,“ uvedl Petr Beneš, ředitel HZS Kraje Vysočina.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Ronov nad Sázavou

Nádrže se připravují na velkou vodu

Intenzivně se zvyšuje retenční prostor významných nádrží, např. Vírské přehrady, Mostišť i Dalešické přehrady.

ČTĚTE TAKÉ

Ve Velkém Meziříčí komplikuje situaci nedokončená stavba protipovodňové ochrany města. „V tuto chvíli na místě zasahují čtyři jednotky hasičů, které pytlují písek a staví provizorní protipovodňovou hráz,“ uvedl hejtman Jiří Běhounek.

Reklama

Výběr článků

Načítám