Hlavní obsah

Na vazbu podali stížnost všichni obvinění v kauze Rath

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po bývalém hejtmanovi Davidu Rathovi podalo stížnost na vazbu i dalších sedm obviněných v korupční kauze, mezi nimi ředitelka kladenské nemocnice Kateřina Pancová a bývalý poslanec za ODS Petr Kott. Informovala o tom Irena Jeřábková, mluvčí Krajského soudu v Ústí nad Labem, kam stížnosti dorazily.

Foto: Kamaryt Michal, ČTK

Bývalý hejtman David Rath s někdejší ředitelkou kladenské nemocnice Kateřinou Pancovou na archivním snímku z 10. března 2011.

Článek

"Ústecký krajský soud obdržel stížnosti všech osmi obviněných v kauze Davida Ratha. O žádné zatím nerozhodl," řekla Právu Jeřábková.

Stížnost Pancové a Kotta dorazila k soudu ve středu odpoledne, Rathova už v pondělí. "Lhůta pro rozhodnutí o stížnosti v trestním řádu stanovena není," dodala mluvčí.

Soud zatím nerozhodl ještě ani o stížnosti bývalého středočeského hejtmana. Okresní soud v Ústí nad Labem ho poslal do vazby 16. května, další obviněné o den později. O vazebním stíhání Ratha rozhodl kvůli obavě, že by mohl ovlivňovat svědky, pokračovat v trestné činnosti nebo že by mohl utéct.

Rath byl zadržen v polovině května s krabicí od vína, v níž nalezli sedm miliónů korun. Údajně se má jednat o úplatek za zmanipulovanou zakázku na rekonstrukci zámku v Buštěhradu. Rath byl o dva dny později obviněn a poslán do vazební věznice v Litoměřicích. Obvinění ale odmítá, během své úterní řeči na schůzi Sněmovny, která jednala o jeho vydání k trestnímu stíhání, se nepřímo označil za oběť politického procesu. [celá zpráva]

Spolu s Rathem policie stíhá dalších sedm lidí kvůli údajným machinacím s veřejnými zakázkami ve středních Čechách. Pancová a Kott čelí podezření, že peníze Rathovi předali.

Reklama

Výběr článků

Načítám