Hlavní obsah

Na pražské Letné roste zimní olympijský park

Novinky, mak
Praha

Přesně 15 dní zbývá do otevření nového olympijského parku, který roste na místě bývalého Stalinova pomníku na pražské Letné. Návštěvníkům nabídne ledovou plochu o rozloze 5000 m2, snowpark a řadu dalších atrakcí. Provoz bude zahájen v předvečer zapálení olympijského ohně v Soči. Dění her budou moci návštěvníci parku sledovat na velkoplošných obrazovkách.

Olympijský park Soči - Letná 2014Video: Novinky

 
Článek

Příprava olympijského parku běží rychlým tempem. Veškeré konstrukce pro sportoviště jsou už postaveny. Jako první vzniká rozjezdová rampa ve snowparku, aby na ní mohli organizátoři s příchodem mrazivého počasí začít vyrábět sníh. Probíhá instalace ledové plochy a pomalu dochází k zaledování. Šestého února se ale vše změní a z oploceného staveniště se stane obrovská moderní plocha pro zimní sportovní disciplíny.

Návštěvníkům bude k dispozici velká bruslařská plocha, laserová střelnice pro biatlon, hřiště pro curling, dvě hokejová hřiště a park pro snowboardisty.

„Naše hlavní idea je, aby si kdokoliv z návštěvníků na vlastní nohy a ruce osahal téměř všechny zimní sporty, které jsou i na olympijských hrách,“ řekla Novinkám mluvčí Olympijského parku Soči - Letná 2014 Zuzana Kalátová.

Sportovní vyžití a možnost sledovat přímé přenosy z Olympijských her v Soči na velkoplošných obrazovkách bude možné za symbolické vstupné. Základní celodenní vstupenka stojí 50 korun.

„Využijte MHD”

„Očekáváme, že denně park navštíví 5 až 6 tisíc lidí. Vstupenky jsou už teď v předprodeji v síti Ticketpro. Prodej vstupenek bude samozřejmě i na místě. Jde o jednorázovou vstupenku na celý den. Nikdo si sebou nemusí brát brusle nebo lyže, protože bude možnost půjčit si vybavení přímo na místě,“ dodává Kalátová. Zároveň apeluje na návštěvníky, aby především využívali městskou hromadnou dopravu.

„Je to dostupné místo v centru metropole. Od metra se zájemci dostanou bez problémů tramvají. Mimopražské návštěvníky prosíme, aby využívali záchytná parkoviště P R a následně pokračovali městskou hromadnou dopravou, jejíž frekvenci můžeme případně zvýšit.“

Zimní areál na Letné, který tam bude pouze po dobu olympijských her, tedy od 6. do 23. února, má stát přibližně 80 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám