Hlavní obsah

Na Paroubka znovu létala vejce, tentokrát v Plzni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Předseda ČSSD Jiří Paroubek se už podruhé v uplynulém týdnu stal terčem vrhačů vajec. Tentokrát na něj zacílila dvojice výtržníků na mítinku v Plzni, ovšem zřejmě minula a skončila v rukou policistů.

Foto: Petr Horník, Právo

Šéf ČSSD Jiří Paroubek

Článek

Dva mladíci tak zopakovali situaci ze středy na mítinku v Kolíně, kde se Paroubek stal terčem dvojice vrhačů vajec a také rajčat. Jedno vejce ho zasáhlo. Prozatím není jasné, jestli budou Paroubkovi odpůrci za házení v Plzni potrestáni a jak. To vyplyne teprve z jejich výslechu, řekla mluvčí krajské policie Michaela Altmannová.

Obdobné útoky na české politiky nejsou příliš časté. Nejznámějším je házení vajec na bývalého prezidenta Václava Havla. V říjnu 1991, kdy se rozpadal společný československý stát, dav na náměstí SNP v Bratislavě po Havlovi házel vajíčka. Výtržníci ho netrefili, zasáhli nynějšího českého prezidenta Václava Klause, tehdejšího místopředsedu federální vlády.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám