Hlavní obsah

Na Novoborsku jsou dva případy indické mutace

Právo, mip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U dvou lidí z Novoborska, kteří v předchozích dnech onemocněli covidem-19, se potvrdil výskyt takzvané indické mutace koronaviru. V pondělí to oznámil liberecký krajský hygienik Vladimír Valenta.

Článek

Podle něj ani jeden z těchto dvou případů nemá vazbu na ohniska onemocnění covid-19, která se objevila v obci Polevsko u Nového Boru.

„Tyto dva případy jsou také z Novoborska, ale vazbu na školu nebo podnik (tj. sklárnu Ave Clara) na Polevsku nemají,“ potvrdil Valenta.

V Británii přibývají případy koronaviru kvůli indické mutaci, počty obětí ale nerostou

Evropa

Podle něj trasování případů ukazují na to, že indická mutace se na Novoborsko mohla dostat ze sousedního Děčínska, konkrétně ze Šluknovského výběžku. „Na Děčínsku už před časem tato mutace byla a byla právě v oblasti, která bezprostředně souvisí s Novoborskem. Kontakty mezi těmito dvěma oblastmi tam prostě jsou,“ uvedl liberecký krajský hygienik.

V Česku možná máme indickou mutaci viru

Domácí

V této souvislosti zmínil také, že ve Šluknovském výběžku žije komunita s vazbami na Velkou Británii, kde indická mutace v rámci Evropy propukla nejdominantněji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám