Hlavní obsah

Na Frýdecko-Místecku útočily včely. Pro dvě ženy musel vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskoslezští záchranáři zasahovali v sobotu u pěti pacientů, které pobodaly včely. Všechny případy se staly na Frýdecko-Místecku. Tři případy měly lehčí průběh, ke dvěma pobodaným však musel kromě sanitky vzlétnout i záchranářský vrtulník.

Ilustrační foto

Článek

„V sobotu před 11. hodinou dopolední byla pobodána asi 10 včelami osmadvacetiletá žena, která se o včelstvo starala. Odpoledne pak v jiné vesnici na Frýdecko-Místecku pobodaly včely třiatřicetiletou ženu, když kosila trávu,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že u obou žen nastala závažná reakce na bodnutí, kdy se objevily výrazné zdravotní obtíže. Zasahující záchranáři jim nitrožilně podali potřebné léky a infuzní roztoky. Poté byly obě pobodané ženy transportovány vrtulníkem do nemocnic.

Muž jako jediný z kolegů přežil únik chemikálií v Plzni: Přišel jsem do práce a probral se na jipce

Domácí

K pobodání hmyzem vyjížděli moravskoslezští záchranáři od začátku prázdnin v téměř 90 případech. Jen u pěti pacientů se však jednalo o život ohrožující událost.

Ve většině podobných situací dochází pouze k lokální reakci organismu a postiženého lze dostatečně ošetřit v rámci laické první pomoci, tedy jednoduchými opatřeními a dostupnými léky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám