Hlavní obsah

Na diváky u Brněnské přehrady hleděly obří oči vytvořené z dronů

Po dvouleté covidové pauze se znovu desetitisíce diváků na plážích kolem Brněnské přehrady bavilo v sobotu v noci podívanou na obloze. Začal totiž už 25. ročník světové přehlídky ohňostrojů Ignis Brunensis.

Foto: archiv pořadatele

Divadlo na obloze, ve kterém hraje 200 synchronizovaných LED světly vybavených a počítačově řízených dronů, ukončil pohled obřích očí.

Článek

Prvnímu soutěžnímu ohňostroji s názvem Plameny vášně předcházela v Česku dosud nevídaná dronová show nazvaná Genetika.

Místo vrtulníků budou elektrické vedení kontrolovat drony, plánují vědci z ČVUT

Internet a PC

Při ní na dvě stovky dronů – což je mimořádný počet – přesně technicky v letu i s hudbou, navíc barevně synchronizovaných, předvádělo nadšenému publiku různé obrazce na obloze.

„Tematicky zaměřené představení vzdalo hold Gregoru Johannu Mendelovi v rámci 200. výročí jeho narození. Podívanou vytvořil tým Spectrum Production, který na její tvorbě pracoval několik měsíců,“ uvedl Ondřej Morávek z pořádající společnosti Snip & Co.

Na konci tohoto představení, které doprovázela stejně jako u ohňostrojů speciálně sestavená synchronizovaná hudba, se pak ještě na přehradu „podívaly“ obří oči sestavené z dronů.

Rodný dům Gregora Johanna Mendela chystá novou expozici

Cestování

Následoval pyromuzikál

Poté již následoval pyromuzikál Plameny vášně, při kterém čeští ohňostrůjci sdruženi v týmu Ignis Brunensis Team s designérem Jaroslavem Štolbou divákům předvedli v ohňostrojném podání příběhy osudově spojené s plameny lásky, vášně i svobody – příběhy Johanky z Arku, Fausta a Markétky, Šárky ze Smetanovy Mé vlasti nebo Carmen George Bizeta.

Foto: archiv pořadatele

První ohňostrojnou podívanou s názvem Plameny vášně sestavil společný český tým.

Ohňostroje pokračují ve středu 29. června a příští sobotu 2. července se představí mimo dalšího ohňostroje ještě jedna podívaná s drony nazvaná Elementy.

Vstupy na tuto podívanou, jejímž spolupořadatelem je město Brno, jsou zdarma.

Tvůrci robotů a jejich „miláčci“ oživili pražské Kongresové centrum

Věda a školy

Reklama

Výběr článků

Načítám