Hlavní obsah

Motorkáři si vyjeli do Obřího dolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba tři desítky motorkářů patřících podle všeho k motorkářskému klubu Hells Angels se v sobotu navzdory zákazu vjezdu vydaly na cestu do krkonošského Obřího dolu pod nejvyšší českou horu Sněžku. Od policie a správců Krkonošského národního parku (KRNAP) dostala část z nich dvoutisícové až třítisícové pokuty. Další sankce mohou přijít ve správním řízení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Obří důl

Článek

Podle KRNAP motorkáři z Německa, Polska a Švýcarska ignorovali dopravní značení, které vjezd na silnici v Obřím dole povoluje pouze se souhlasem správy parku.

Policie některé motorkáře, kteří dojeli až ke kapličce v Obřím dole, zastavila v Peci pod Sněžkou u dolní stanice lanové dráhy na Sněžku, když se vraceli. Zbývající motorkáři stačili odjet ještě před příjezdem policie.

„Reagovali jsme na oznámení na linku 158, že Obří důl, kam je zákaz vjezdu, opouští skupina motorkářů,” řekla mluvčí krajské policie Šárka Pižlová

„Když naše hlídka přijela na místo, při výjezdu ze zákazu vjezdu přistihla devět motorkářů, které jsme zastavili a uložili jim pokuty v hodnotě 2000 korun. Další dva motorkáře pokutovala cizinecká policie,” dodala Pižlová. Podle ní se zásah policie obešel bez incidentů.

Správní řízení je nemine

Správa KRNAP zvažuje zahájení správního řízení z hlediska zákona o Ochraně přírody a krajiny.

„Správní řízení zvažujeme zahájit ve všech případech, u kterých budeme mít důkaz. Horní hranice sankce je až 100 tisíc korun,” řekl v pondělí mluvčí Správy KRNAP Radek Drahný.

Na motorkách s pásy rozjezdili nejcennější lokality Krkonoš, zaplatili tučné pokuty

Krimi

Podle něj jde v letošní letní sezoně o nejmasivnější porušení zákazu vjezdu do Krkonošského národního parku.

Obří důl patří z hlediska ochrany přírody k nejcennějším oblastem Krkonoš. Obřím dolem vede frekventovaná výstupová modře značená turistická trasa z Pece pod Sněžkou na hřebeny a na Sněžku.

Reklama

Výběr článků

Načítám