Hlavní obsah

Moderátor Kořen odejde z funkce starosty Říčan

Starosta Říčan u Prahy Vladimír Kořen (Klidné město) se rozhodl rezignovat. Kořen, který je i známým televizním moderátorem, je v čele města od roku 2010. Své rozhodnutí hodlá vysvětlit na středeční tiskové konferenci.

Foto: Profimedia.cz

Vladimír Kořen na archivním snímku

Článek

K důvodům odstoupení se Kořen zatím nechtěl vyjadřovat. „Ty přímky se protnuly v jednom bodě,” uvedl pouze. Jasné není ani to, zda zůstane zastupitelem.

Ve městě se v poslední době řešila například kauza bytů na Komenského náměstí, které se mají převést za symbolickou stokorunu dosavadním uživatelům. Kořen v minulosti vyslovil obavu, že se zastupitelé převodem vystaví odpovědnosti za škodu na majetku obce a mohou čelit trestnímu stíhání. Soud se v nepravomocném rozhodnutí přiklonil na stranu nájemníků, zastupitelé poté rozhodli, že se město proti rozsudku nebude odvolávat. Kořen hlasoval proti. Opozice za STAN naopak doporučovala, ať město převod neoddaluje.

Říčany jsou nejlepší místo pro život. Na své si ale přijdou i turisté

Tipy na výlety

Klidné město získalo při posledních volbách přes 52 procent hlasů. V zastupitelstvu má 12 z 21 křesel, v koalici je s Unií pro sport a zdraví Říčany. Šestačtyřicetiletý Kořen v České televizi uváděl pořady o vědě a spolu se slovenským hercem Marošem Kramárem moderuje talkshow Zázraky přírody. V minulosti získal ocenění Česká hlava 2006 za popularizaci vědy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám