Hlavní obsah

Mítinky ČSSD pokračovaly bez Paroubka

– Praha • Aktualizováno
Novinky, jfk, trj, jov

Předseda ČSSD Jiří Paroubek na středu naplánoval čtyři předvolební mítinky v Praze. Ačkoliv strana na svých webových stránkách jeho účast slibuje, mediální zástupce soc. dem. Ondřej Macura řekl ráno Novinkám, že prvních tří plánovaných setkání se Paroubek nezúčastní a dorazí až na setkání na Andělu ve tři hodiny odpoledne. Ani tentokrát se mítinky neobešly bez komplikací.

Článek

Předseda nebyl na předvolební akci strany v Holešovické tržnici, které začalo v deset hodin. Macura oznámil, že Paroubek nepřijde ani do Arkád na Pankráci, ani na náměstí Jiřího z Poděbrad, kde akce začala v půl druhé.

Miroslav Poche, místopředseda pražské ČSSD, který se podílí na kampani, Právu potvrdil, že u obchodního centra Arkády Pankrác jednoho ze sociálních demokratů zasáhl psí exkrement.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hádka stoupence ČSSD s jedním s odpůrců politiky Jiřího Paroubka.

Karel Březina z volebního týmu popřel, že by strana měnila plány kvůli vajíčkovým útokům. "Jiří Paroubek je od začátku plánován na 15 hodin u Anděla, tam také očekáváme největší nápor," řekl Březina.

V plánovaném programu šéfa strany, který visí na stránkách ČSSD, se ale píše, že Paroubek bude na všech mítincích.

"Pan předseda má až do jedné hodiny naplánovány rozhovory,“ řekla mluvčí ČSSD Kateřina Blechová na dotaz Práva, proč se Paroubek nezúčastnil mítinku v Holešovické tržnici a raději dal přednost tiskové konferenci v Lidovém domě. I z ní přitom odešel předčasně po položení jediného dotazu s vysvětlením, že má rozhovor.

Také o víkendu Paroubek mítinky ČSSD vynechá, podle Macury proto, že se zúčastní v neděli Otázek Václava Moravce v České televizi. Od pondělí do středy by se ale měl Paroubek znovu předvolebních akcí ČSSD účastnit. "Příští týden bude Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský kraj,“ řekl Novinkám Macura s tím, že na akcích bude Paroubek přítomen.

Foto: MMS: Josef Koukal , Právo

Někteří lidé přišli na mítink ČSSD s transparenty parafrázujícími výroky Jiřího Paroubka.

Vajíčka padají už několik dní

Středeční setkání s voliči v Holešovické tržnici zahájil místo předsedy strany europoslanec Richard Falbr. Přišlo několik desítek lidí, část z nich byli odpůrci, kteří volali:  "Kde zůstal vaječňák?!" "Kdo vás sem poslal?" - vraceli jim to příznivci ČSSD. Policisty nebylo během setkání vidět. Také na Falbra přiletělo jedno vejce. Útočníci se však netrefili. Odpůrci ČSSD s vajíčky čekali na sociální demokraty také na Pankráci.

Foto: Josef Koukal, Právo

Odpůrci ČSSD na náměstí z Jiřího z Poděbrad

:. Odpůrci ČSSD na náměstí z Jiřího z Poděbrad. FOTO: Josef Koukal, Právo

Další setkání s voliči se uskutečnilo na Vinohradech. Z jednoho z domů na náměstí Jiřího z Poděbrad zněla směrem mítinku ČSSD píseň Loupežníku, z pohádky Lotrando a Zubejda. S podporou zvukové aparatury tak někdo bojkotuje mítink.

Falbr si liboval, že je ČSSD vidět

"Vajíčkářům vděčíme za to, že všechny naše  mítinky jsou v televizi a v tisku. Volby vyhrajeme,"  reagoval Falber na pískot a troubení odpůrců. Mítink se obešel bez incidentu.

Foto: Josef Koukal, Právo

Odpůrci ČSSD na náměstí z Jiřího z Poděbrad

Paroubek už několik dní na svých akcích čelí vajíčkovým útokům a zesměšňování strany i své osoby ze strany odpůrců soc. dem. V Plzni jej pořadatelů dokonce museli před sprškou chránit deštníkem. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám