Hlavní obsah

Za Paroubkem do Teplic dorazil i vousatý recesista v masce Brožové

– Teplice
Právo, Karel Otcovský

K ostřejší výměně názorů došlo na závěrečném mítinku Jiřího Paroubka v Teplicích, na který dorazilo zhruba 400 lidí. Skupinka odpůrců politiky ČSSD vystavila papírové transparenty s nápisy "Ať Jiří navždy zmizí" nebo "Stop populismu".

Článek

Do protestujících se nejprve začali navážet přívrženci Paroubka, aby po chvíli váhání zakročil jeden z dobře rostlých mužů, kteří dění před oranžovým truckem bedlivě sledovali. Transparenty vyrval protestantům z rukou a roztrhal. Když se ho demonstrující Nikola Saifertová zeptala, proč tak učinil, odvětil jí, že je placený za to, aby zabránil jakémukoliv narušení akce.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Muž se sluchátkem vzápětí transparent roztrhal.

"Jen jsme projevili svůj nesouhlas z politikou ČSSD. Zásah ochranky neměl zrovna demokratický základ,“ posteskla si Saifertová Právu.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Skupina odpůrců vystavila transparenty, které člen ochranky posléze roztrhal a zmuchlal.

Mítinky v Lovosicích a Bílině proběhly bez konfliktů. Na předposlední akci v Duchcově chtěl divadelník Martin Ryba předat Paroubkovi nůši plnou prázdných obalů na vajíčka. K předsedovi nejsilnější opoziční strany ho však nepustili lidé z ochranky a přítomní policisté, a tak se recesista přesunul na mítink do Teplic, kde mu doprovod dělal básník Radek Hásek v přestrojení za Kateřinu Brožovou.

Foto: Karel Otcovský, Právo

O rozruch na mítinku v Teplicích se postarali recesisté Martin Ryba a Radek Hásek v přestrojení za Kateřinu Brožovou.

Dvojice vzbudila rozruch a když se vydala k pódiu za Paroubkem, opět zasáhla jeho ochranka. Nechyběly strkance a slovní přestřelky.

Reklama

Související články

Paroubek na mítinku odkopl plato vajec

Předseda ČSSD ve čtvrtek na mítinku strany v Písku nevydržel další narážku na vajíčkové útoky a kopl do plata šesti vajec, které mu dal jeden z účastníků....

Výběr článků

Načítám