Hlavní obsah

Místopředseda VV Jarolím: Pokud Bártu odsoudí, bude muset opustit Sněmovnu

Právo, Novinky, rov, fia

Místopředseda Věcí veřejných Tomáš Jarolím v pondělí v rozhovoru pro Český rozhlas Radiožurnál připustil, že neformálního lídra strany Víta Bártu by v případě odsouzení v údajné úplatkářské kauze čekala ztráta poslaneckého mandátu. Právu nicméně řekl, že on se za Bártův odchod z politiky sám zasazovat nebude.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Jarolím

Článek

"Můj názor je, že by měl ve chvíli, kdy by byl odsouzen i prvoinstančně, že by měl opustit funkci šéfa poslanců. Co se týče pozice ve straně, on má pozici ve straně jako šéf poslanců, jestli by měl opustit stranu, já mám takový pocit, že naše stanovy v tuto chvíli znějí jasně a tam to řečeno je, takže by asi měl. A já bych pak jen doufal, že ho další instanční soudy osvobodí a že se vrátí," řekl ve Dvaceti minutách Radiožurnálu Jarolím.

Poté v rozhovoru pro Právo svá slova poněkud mírnil. "Nechtěl bych, aby Bárta z politiky odešel, ale pokud k takovému rozhodnutí dospěje, tak to pochopím. Vyzývat ho ale k tomu nebudu. Chtěl bych, aby lidé typu Bárty v politice zůstali, protože to byl on, kdo přišel a začal likvidovat starý systém na ministerstvu dopravy,“ uvedl.

Soudní proces považuje za „zinscenovanou záležitost a pokus navézt se do VV“.

Žalobce viní bývalého ministra dopravy a současného šéfa poslaneckého klubu VV Víta Bártu z předání úplatku, Jaroslav Škárka před soudem stojí za to, že jej měl přijmout. Peníze měli dostat loni v březnu, Škárka 170 000, Kristýna Kočí půl miliónu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám