Hlavní obsah

Místo do Itálie jezdí teď lyžaři na Lipno

Právo, Pavel Orholz

Hoteliérům na Lipensku koronavirus trochu paradoxně vylepšuje slabší sezonu. Turisté, kteří měli namířeno do Itálie, dávají kvůli hrozbě koronaviru přednost Lipensku. V regionu jsou stále dobré podmínky pro lyžování, celá řada atrakcí a také se jeví v současné situaci jako bezpečnější destinace. I ti nejotrlejší zájemci o lyžování v Itálii mají navíc smůlu, od úterka se celá země zavřela do karantény a sjezdovky jsou zavřené.

Foto: Skiareál Lipno

Na Lipně je pro turisty bezpečno.

Článek

Zájem o náhradu italské dovolené hlásí například Hotel České Žleby nebo hotel Marlin v Nové Peci.

„Zatím jsme měli jednu takovou rodinu na týden, ale odjížděli s tím, že nás doporučí svým známým, kteří také chtěli jet do Itálie,“ uvedla Irena Pěšková, která provozuje penzion U Pěšků v Horní Plané.

Turisté na cestě z Itálie: Nadávají nám, že jsme dementi. Neudělali jsme nic špatného

Koronavirus

Stejně tak i Kateřina Rolníková z penzionu Sen v Černé v Pošumaví. Sérii takových návštěv hlásí i hotel Maxant ve Frymburku. „Byli jsme osloveni s dotazem, zda se nás nějak dotkl koronavirus, zda máme propady, ale u nás to bylo obráceně. Díky bleskovému průzkumu nyní zjišťujeme, že i ostatní kolegové mají podobné zkušenosti jako my v Maxantu,“ zmínila majitelka hotelu Vladislava Semšová.

Zlomový případ, u pražského taxikáře není jasný zdroj nákazy

Koronavirus

Kvůli bezpečnosti a problémům při cestování se řada lyžařů narychlo ubytovala v okolí lipenské přehrady. „Právě se u nás ubytovala skupina 18 studentů, kteří chtěli jet na dovolenou do Itálie, ale dostali strach, takže u nás jsou v bezpečí. Přitom se u nás dá lyžovat pořád dobře, sjezdovky na Lipně i ve Frymburku jsou výborně připravené pro naše i zahraniční turisty,“ pochvaluje si Eva Bittnerová, majitelka hotelu Barborka v Přední Výtoni.

Itálie v karanténě: Lidé vzali obchody útokem, nakupují jako za války

Koronavirus

Rodiny, které mířily do Itálie, se ubytovaly i ve vilovém rezortu Lakesice Village uprostřed lesa na břehu Lipna mezi Frymburkem a Černou v Pošumaví. „U nás je pro rodiny, které chtěly jet původně do Itálie, rozhodně dost místa a rádi se o ně postaráme,“ podotkl Vladimír Šlajch, provozní vilového rezortu.

Cestovky otočily, peníze budou kvůli koronaviru vracet

Koronavirus

Předseda Turistického spolku Lipenska Jiří Mánek doplnil, že většina hotelů a penzionů na Českokrumlovsku hlásila propad kvůli úbytku asijských turistů. „U nás na Lipensku zaznamenal propad vlastně jen hotel Relax v Dolní Vltavici, kam naučili jezdit zájezdy asijských hostů na jednodenní návštěvy.

V případě zbytku Lipenska, venkovského regionu s ohromnou turistickou nabídkou, je to ale naopak. Lidé, kteří si naplánovali dovolené v italských Alpách, nyní míří k nám,“ dodal Mánek.

Reklama

Výběr článků

Načítám